TOP termékek
Hírlevél
Fizetési megoldás

Blog

2022.09.07 00:00

Bemutatjuk a latex matracot!

Mi az a latex?

Milyen előnyökkel bír egy latex matrac?

Miért jó választás?

Létezik 100%-os természetes latex matrac?

Olvassa el cikkünket, mindenre fény derül!

 

2022.01.10 09:51

Forgalmazott márkáink bemutatása 3. rész: TEMPUR® - tökéletes alvás kompromisszumok nélkül

A NASA az 1970-es években kifejlesztett egy speciális memóriahabot, hogy az űrhajósokat védje, és kényelmesebbé tegye az utazás körülményeit.

A dán TEMPUR vállalat alvástudósai felismerték ennek a forradalmi anyagnak a lehetőségeit, és továbbfejlesztették saját céljaiknak megfelelően.


Forgalmazott márkáink bemutatása 2. rész:

Bio-Textima Hálószoba Manufaktúra

Üzletünkben több kiváló gyártó, prémium minőségű termékét forgalmazzuk. Fontosnak tartjuk, hogy kicsit Önök is megismerjék őket.

A Bio-Textima Hálószoba Manufaktúra mottója:

„Csak olyan termék kerülhet ki a kezeink közül, amelyet még évekkel később is arccal és névvel, bátran merünk vállalni.”

Forgalmazott márkáink bemutatása 1. rész: Billerbeck

Mi független kereskedőként csak olyan gyártók termékeit forgalmazzuk, akik megbízhatóak, és magas minőségben dolgoznak.  

Új sorozatunkban bemutatjuk ezen gyártókat, hogy önök is megismerjék, miért választottuk őket.

„Egy jó nap éjszaka kezdődik!” Ez a mottója a méltán népszerű Billerbeck cégcsoportnak, amiről elsőként írunk.

2021.02.25 10:21

 

Tények a kókuszmatracról

Sok negatív hangvételű cikket, videót lehet találni a neten a kókuszmatracokról, mintha valami ördögtől való dolog lenne.

Mi szakértőként, elfogulatlanul most bemutatjuk a kókuszrost tulajdonságait. Se ellene, se mellette nem kampányolunk, tényeket közlünk.

Önre bízzuk, hogy eldöntse, hogy a szükséges információk alapján milyen matracot választ.

 

Tudja mi az a matracvédő?

Ez egy vékony, 100 % pamut anyagból készült „huzat”, mely praktikuan a matrachoz rögzíthető, ezáltal megvédi azt a szennyeződésektől.

A legtöbb matrac huzata ugyan szétzippzározható és levehető, mosása mégsem egyszerű mutatvány. Az egyszemélyes matracok borítását két részletben háztartási mosógépben ki tudjuk ugyan mosni, de a nagyobb darabokat önkiszolgáló mosodákba vagy tisztítóba kell vinni.

Milyen matrac a vákuummatrac?

Bármilyen. Na jó, ez nem egészen igaz. Mielőtt válaszolnék erre a kérdésre, először is tisztázzunk egy fontos tényt: a vákuummatrac nem egy típus, hanem egy csomagolási mód.

Kifejlesztésének célja elsősorban a szállítási és a raktározási költségek csökkentése volt, melynek köszönhetően olcsóbban tudják adni a terméket.

Hideghab, a tökéletes szivacs

A hideghab egy újgenerációs hab, mely a régi, jól bevált matracgyártási alapanyag – a szivacs – tökéletesebb, továbbfejlesztett változata.

A forradalmasított gyártástechnológiából és a különleges szerkezetből adódóan a hideghab matracok kiemelkedően rugalmasak, és a szokásosnál nagyobb alátámasztó erővel rendelkeznek. Ennek köszönhetően a fekvőfelületen a nyomáseloszlás éppen optimális.

A hideghab remek energiaelnyelő képességgel rendelkezik, mivel összenyomás során jóval kevesebb energiát nyel el, mint klasszikus társai. Ez az optimalizált nyomáseloszlás az oka annak, hogy a hideghab napjaink egyik legkedveltebb és legtartósabb matrac alapanyagai közé tartozik.

2021.01.06 13:41

Rugós matracok szerkezete

Matracválasztásnál elsődleges kérdés, hogy milyen szerkezete legyen a megfelelő matracnak.

Ehhez a döntéshez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani: bemutatjuk, a különböző magszerkezeteket.

A rugós matracok tekintetében kétféle szerkezetről beszélhetük: bonell rugós és tasak rugós. (Régen elterjedt volt az epeda rendszerű rugózat is, mely egyetlen szál, teljesen össszefüggő acélhuzatból készült. Ma már Magyarországon nem kapható ilyen matrac.)

Minden, amit a memóriahabról tudni kell

memóriahab (más néven emlékezőhab vagy "Memory Foam") egy úgynevezett, viszkoelasztikus poliuretánból készül. Ez az anyag hőmérséklet-érzékeny. Minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál jobban ellenáll a változásnak, míg a magasabb hőmérsékleten hajlamosabb a nagyobb rugalmasságra. Emellett nyomásra érzékeny.

Miért népszerű paplan töltőanyag a toll?

A paplanok és párnák töltőanyagai több félék lehetnek. A legrégebbi múltra a víziszárnyasok tollának és pelyhének felhasználása tekint vissza. De vajon miért? 

A liba az egyik legkorábban háziasított baromfifaj. A Magyarországon tenyésztett madarak pehely minősége a klíma, a fajták és a hagyományos tartási körülmények miatt sajátos és utolérhetetlen. Az extra minőség előállításához megvan a szabadtartásos legeltetés lehetősége és szakemberek hozzáértése.

2023.11.27 00:00

Hogyan válasszunk paplant?

Hatalmas a kínálat a piacon, melyből nehéz megtalálni a számunkra megfelelőt. Könnyen előfordulhat, hogy a neten böngészve a termékek között, egy idő után az ember már elveszti a fonalat, és felidegesíti magát az időrabló, eredménytelen tevékenységen.

Ha szaküzletben vásárol, az eladószívesen segít a döntésben. De ha éppen nem ér rá, vagy kevés idő áll rendelkezésre, az alábbi ismeretek tudatában nem fog tanácstalanul állni a polcok előtt.

Ehhez nyújtunk most hatékony segítséget. Ha erre a három kérdésre már most megvan a válasza, akkor nem bizonytalanodik el vásárláskor.

2020.11.10 01:59

Zaj, ami nyugtat?

Az agyunk egy része akkor is hallja a külvilág  hangjait, amikor éppen alszunk. Ez a terület  működése ébreszti fel az anyát a  csecsemősírásra, de nem kelti fel, ha egy  teherautó robog el az ablak előtt.

Vannak  azonban olyanok, akiket már a legkisebb nesz is  megzavarja a nyugodt pihenésben. De milyen  zaj segítheti elő a nyugodt alvást?

Hogy kerül bambusz a paplanba?

A bambusz felhasználása a környezettudatos életmód része. A bambusz üreges felépítésű, kis súlyú és nagyon hajlékony, rugalmas száraknak köszönhetően az élet szinte minden területén hasznosítható növény. Nagyszerű alapanyag a kézműves és asztalosipar számára, sőt, kerítéseket és házakat is építenek belőle. Mindezeken túl még a textilipar is felhasználja.

 

Milyen matracmárkát válasszunk?

Az utóbbi néhány évben elárasztották a piacot az önjelölt "matrac császárok", akik azt gondolják, hogy matracot gyártani könnyű.

Ami igaz is - részben. Megveszik az alapanyagot, egymásra dobálják, tesznek rá huzatot és kész...

Jó matracot gyártani, - ami 10-15 évig szolgálja tulajdonosa kényelmét és nyugalmát -, már sokkal nehezebb.

2019.09.02 12:04

Számít-e az ár?

Nézzünk egy klasszikus méretet: 90x200

Egy ilyen méretű matracot 10.000Ft-tól akár több százezer-egymillió Forintért is lehet vásárolni. Nyilván ezek végletek. A 10.000 Forintos matracot biztosan nem érdemes megvenni, mert az nem ér semmit, ill. nem feltétlenül kell több százezret költeni, hogy jó matracunk legyen. Előfordul, hogy egy jómódú vásárló bejön az üzletbe és azt mondja, hogy mutassam meg a legdrágább matracot. Belefekszik és azt mondja, hogy ez túl puha... A végén egy 95 ezer Forintos kókuszmatraccal távozik, mert kiderül, hogy a kemény fekhelyen érzi jól magát.

Milyen típusú matracot vegyünk?

Ez az a témakör, amiben el kell felejteni az internetes fórumokat. Nem szabad elolvasni, amit ott írnak!

Hogyan kell matracot választani?

Először is mindenkit nyomatékkal szeretnék arra kérni, hogy NE rendeljen úgy matracot, hogy soha nem látta, nem szagolta, nem feküdt rá. Ha valamiért nincs mód a kipróbálására, legalább egy szakértővel beszélni kell a termékről, annak tulajdonságairól.

Webáruház készítés