TOP termékek
Hírlevél
Fizetési megoldás
Blog
2021.01.11 11:00

Hideghab, a tökéletes szivacs

Hideghab, a tökéletes szivacs

A hideghab egy újgenerációs hab, mely a régi, jól bevált matracgyártási alapanyag – a szivacs – tökéletesebb, továbbfejlesztett változata.

A forradalmasított gyártástechnológiából és a különleges szerkezetből adódóan a hideghab matracok kiemelkedően rugalmasak, és a szokásosnál nagyobb alátámasztó erővel rendelkeznek. Ennek köszönhetően a fekvőfelületen a nyomáseloszlás éppen optimális.

A hideghab remek energiaelnyelő képességgel rendelkezik, mivel összenyomás során jóval kevesebb energiát nyel el, mint klasszikus társai. Ez az optimalizált nyomáseloszlás az oka annak, hogy a hideghab napjaink egyik legkedveltebb és legtartósabb matrac alapanyagai közé tartozik.

 

A matracok gyártása során különböző profilokkal és eltérő keménységű hideghabbal hoznak létre ortopéd zónákat, hogy a nehezebb terhelési pontokon még tökéletesebb és stabilabb legyen a test vonalának követése és alátámasztása.

 

A habféleségeket két nagy csoportba sorolhatjuk.

  1. A nyílt celláshabokban a „buborékokat” elválasztó rétegek a habfejlődéskor a megszilárdulás előtt összenyílnak. A habszerkezetet tehát a „buborékok” után maradó vázszerkezet tartja meg. Ezeknek az átszellőzése jó, és a rugalmas ellenállása a benyomódás mélységétől kevésbé változik. A nyitott cellás hab alacsonyabb sűrűségű puhább hab.

 

  1. A zárt celláshabok létrejöttekor a „buborékok” nem nyílnak össze, hanem zártak maradnak, a belső nyomás nem tud kiegyenlítődni, „megszökni”. Ezért átszellőzésük gyakorlatilag nincs, a folyadékokat sem veszik fel, és nem is eresztik át. Ugyanezért a hőelvezető képességük is csekély. A rugalmas ellenállásuk rögtön az alakváltozás kezdetekor hirtelen növekszik. Terhelés alatt úgy viselkednek, mintha labdákból volnának összerakva. A zártcellás hab rendszer egy magasabb sűrűségű merev habot képez, mely növelheti az adott szerkezet stabilitását.

A habmagos matracok egyedülálló előnye, hogy az igények alapján átgondolt tervezés szerint szabadon alakíthatók, rétegezhetők. A fent említett kétféle hab kombinálásával a tervezők elképzelésének megfelelően sokféle matracmagot állíthatnak össze. Az általunk is forgalmazott Billerbeck termékekben az általánosnál nagyobb sűrűségű és nagy rugalmasságú habokat használnak.

A hideghab ágybetétek bármilyen testhelyzetben fekvőnek ajánlottak, mivel minden apró mozdulatra reagálnak. Általában 5-7 zónás kivitelben kaphatóak, és egyaránt használhatóak fix és mozgatható ágyrácsokon is.

Mivel habmagos matracból számtalan variáció létezik, ezért mindenképpen javasoljuk, hogy a vásárlás előtt próbálja ki, többször hasonlítsa össze a különböző fekvőfelületeket, hogy megtudja, önnek melyik a legkényelmesebb!

Billerbeck habmagos matrac kínálatunkat itt találja: https://www.matrac-sopron.hu/spl/796470/Habmagos-matracok

Képek forrása: billerbeck.hu

Webáruház készítés