TOP termékek
Hírlevél
Fizetési megoldás
Blog
2021.01.18 14:54

Milyen matrac a vákuummatrac?

Milyen matrac a vákuummatrac?

Bármilyen. Na jó, ez nem egészen igaz. Mielőtt válaszolnék erre a kérdésre, először is tisztázzunk egy fontos tényt: a vákuummatrac nem egy típus, hanem egy csomagolási mód.

Kifejlesztésének célja elsősorban a szállítási és a raktározási költségek csökkentése volt, melynek köszönhetően olcsóbban tudják adni a terméket.

Hogyan készül?

A technológiát Olaszországban fejlesztettét ki. A kész matracot befóliázzák, és egy a többtonnás nyomatékú présgép alá teszik. A gép összenyomja a matracot, kiszorítja a szerkezetében található cellák közül a levegőt. A folyamat végén a fóliatömlő két végét lehegesztik, így a csomagolás felbontásáig a matrac vákuum alatt lesz, nem juthat vissza a matrac cellaszerkezetébe levegő, ezáltal sokkal kisebb lesz a térfogata. Az így kapott matracot már csak tekercselni kell, és erre jön még egy réteg fólia, ami a feltekert állapotában tartja a vákuum matracot. Ezzel a vákuumolt csomagolásnak köszönhetően egy kisebb henger formájában kerül a matrac átadásra, melyet a hagyományos formájához képes könnyebb szállítani.

 Itt talál egy videót, melyben megnézheti, hogy is történik ez valójában.

 

Mi történik akkor, ha kibonja a csomagolást?

Először is biztosítson a kiguruló matrac számára elegendő helyet! Óvatosan vágja le a belső fóliát is, ügyelve arra, nehogy megsértse a matracot. Mivel minden normál habanyag igyekszik eredeti formáját visszanyerni, a csomagolás eltávolítása után a levegő szép lassan visszaáramlik a matrachab szerkezetébe.

Fontos, hogy ne feküdjön rá túl korán! A belső matrac szerkezet épségének megőrzése érdekében meg kell várni, hogy a matrac az eredeti formájára visszaálljon. Ne terheljük a még deformált szerkezetet! Ez általában 24-48 óra (gyártótól függ). Ennyi idő kell mindenképpen, hogy a matrac használható legyen.

 

 

Milyen matrac a vákuummatrac?

 

Válaszolva a címben feltett kérdésre: olyan, amelyet vákuummal csomagoltak. Tehát, amelyek szerkezete az ehhez szükséges rugalmasságot és hajlékonyságot biztosítja. Ezek általában a hideghabmatracok, a habrugós matracok és a hideghab+ memóriahab matracok.

 

Vákuummatracnak van-e bármi előnye a többi matraccal szemben?

A leírtak alapján egyértelmű, hogy a vákuummatracok se nem jobbak, se nem rosszabbak, mint a többi matrac, mivel ez csak egy csomagolástechnikai eljárás és a matrac minőségétől teljesen független.

Tapasztalatunk azonban, hogy a nagyon rossz minőségű matrachabokat nem szokták vákuum csomagolni, mivel előfordulhat, hogy kibontás után nem áll vissza eredeti formájára. Ezenkívül általában a prémium minőségű matracokat sem csomagolják ilyen módon.

 

Vákuummatrac kínálatunkat itt találja: https://www.matrac-sopron.hu/spl/565490/Vakuummatracok

Webáruház készítés