TOP termékek
Hírlevél
Fizetési megoldás
Blog
2020.10.26 11:04

HOGY KERÜL BAMBUSZ A PAPLANBA?

Hogy kerül bambusz a paplanba?

A bambusz felhasználása a környezettudatos életmód része. A bambusz üreges felépítésű, kis súlyú és nagyon hajlékony, rugalmas száraknak köszönhetően az élet szinte minden területén hasznosítható növény. Nagyszerű alapanyag a kézműves és asztalosipar számára, sőt, kerítéseket és házakat is építenek belőle. Mindezeken túl még a textilipar is felhasználja.

 

 

Kétféle eljárással készülhet a bambuszból textil alapanyag.

Az egyik eljárás szerint a bambusz fás részeit péppé zúzzák, és természetes enzimekkel bontják le, majd fésülik, és fonállá sodorják. Ez gyakorlatilag a lenvászon vagy a kendervászon készítésének eljárásával azonos, éppen ezért néha bambuszvászonnak hívják.

A másik eljárás  szerint a vegyipar kinyeri belőlük a cellulózt és abból viszkózszálat készítenek.

A Billerbeck Bambusz termékek huzata 100% pamutból készülnek, bambusz-szállal steppelve. Töltetük 80% finom bambuszrostot, valamint 20% poliészter golyót tartalmaz.

A bambuszrost tartalmú termékek tulajdonságai:

  •  antibakteriális
  • légáteresztő
  • jó nedvszívó képességű

Miért érdemes bambuszt tartalmazó terméket vásárolni?

A bambusz azzal is hozzájárul a bolygónk egészségéhez, hogy 35%-kal több szén-dioxidot nyel el, mint egy ugyanolyan kiterjedésű erdő.  A bambusz növény az egyik leggyorsabban és legsűrűbben növekedő növény, melynek levágása utáni regenerálódásához igen rövid időre van szükség.

Tehát a bambusz szálból készült termékek használati előnyein túl - rendkívül jó légáteresztő képességgel rendelkeznek- a bambuszrostból készült szálak egyre széles körben történő textilipari felhasználása a környezettudatos életmód része, hiszen ezek felhasználásával, használatával hozzájárulunk a fenntartható fejlődéhez is.

(Forrás: Wikipédia)

Webáruház készítés