TOP termékek
Hírlevél
Fizetési megoldás
Blog
2021.02.25 10:21

Tények a kókuszmatracról

 

Tények a kókuszmatracról

Sok negatív hangvételű cikket, videót lehet találni a neten a kókuszmatracokról, mintha valami ördögtől való dolog lenne.

Mi szakértőként, elfogulatlanul most bemutatjuk a kókuszrost tulajdonságait. Se ellene, se mellette nem kampányolunk, tényeket közlünk.

Önre bízzuk, hogy eldöntse, hogy a szükséges információk alapján milyen matracot választ.

 

1. Amit a kókuszmatraccal kapcsolatban az elején tisztáznunk kell az az, hogy 100% kókuszmatracot felnőttek számára nem gyártanak. Mégpedig azért, mert önmagában nem rendelkezik pontrugalmassággal, tehát ha semmilyen más komfort anyaggal nincs ellátva, igen kemény.

Ezért latex réteggel, memory habbal, hideghabbal kombinálják. Ezekben a matracokban a kókusz rendszerint keményítő, vagy merevítő szerepet tölt be. Funkciója attól függ, hogy hol helyezkedik el a matrac szerkezetén belül. Ha középen vagy a fekvőfelülethez közelebb található, akkor keményít, ha az alsó harmadban van, akkor merevíti a matracot.

Teljes kókuszrostból csak kiságyba való gyerekmatracokat készítenek, mivel jól szellőzik, nem szívja a nedvességet, könnyű tisztítani. Nem süppednek bele a csecsemők, ezért nyugodtan lehet hason is altatni őket.

 

 

2. A kókuszrost természetes anyag: a kókuszdió külső borításából készül. A kókuszdió felhasználása során keletkezett melléktermék, melyhez természetes kaucsukot és/vagy műgumit kevernek. Erre azért van szükség, mert különben a rostok túl törékenyek és merevek lennének.

3. Jól szellőzik és semmilyen formában sem veszi fel a folyadékot. Szálai közt a levegő könnyen áramlik.

4. Antiallergén, nem telepednek meg benne a poratkák.

 

 

5. A kókuszréteggel bíró matrac nem alkalmas motoros ágyrácshoz, mert túl merev hozzá. Kivéve, ha matracban hullámkókusz betét található (a kókuszréteg hullámos formára van préselve), mert azzal kiküszöbölhető ez a probléma is.

 

6. A kókuszréteget tartalmazó matracok kemény vagy félkemény kategóriába tartoznak.

 

Mivel minden igényt szeretnénk kielégíteni, ezért természetesen a mi kínálatunkban is talál kókuszrostot tartalmazó matracokat.

Itt találja őket:

Latex-kókusz matracok , 

Hideghab-kókusz matracok

 

 

 

 

 

 

 

Webáruház készítés