TOP termékek
Hírlevél
Fizetési megoldás
Blog
2023.11.27 00:00

Hogyan válasszunk paplant?

Hogyan válasszunk paplant?

Hatalmas a kínálat a piacon, melyből nehéz megtalálni a számunkra megfelelőt. Könnyen előfordulhat, hogy a neten böngészve a termékek között, egy idő után az ember már elveszti a fonalat, és felidegesíti magát az időrabló, eredménytelen tevékenységen.

Ha szaküzletben vásárol, az eladószívesen segít a döntésben. De ha éppen nem ér rá, vagy kevés idő áll rendelkezésre, az alábbi ismeretek tudatában nem fog tanácstalanul állni a polcok előtt.

Ehhez nyújtunk most hatékony segítséget. Ha erre a három kérdésre már most megvan a válasza, akkor nem bizonytalanodik el vásárláskor.

 

 

I. MENNYIRE MELEG PAPLANT SZERETNE?

  1. téli

Ide tartoznak a kimondottan meleg paplanok, melyek nagy hidegben nyújtanak menedéket nekünk. Azoknak ajánljuk, akik nagyon fázósak, vagy az alvóhelyen 18 oC alatti a hőmérséklet. Vastagsága ellenére könnyű, puha. Ezeket hívja a Billerbeck 5 melegpontosnak.

  1. átmeneti paplan

A vastagsága a nyári és téli között van. Ne tévessze meg a látszólagos vékonysága! Átmeneti paplant ajánljuk télen is, ha fűtött a szobája. Ezeket 3 melegpontosnak osztályozza a Billerbeck.

  1. nyári paplan

Könnyű, nyári vékony paplan, kifejezetten meleg lakásba, illetve nyári időszakra ajánljuk. Egy melegpontos.

  1. 4 évszak paplan

Két különböző töltetsúlyú paplanból áll. Egyik része jellemzően egy könnyedebb, nyáriasabb, melyet elsősorban tavasszal és nyáron érdemes használni, amíg a másik része egy 3 meleg pontos paplan, mely elsősorban őszi és kora tavaszi napokon ajánlott. A két takaró a szélein összepatentolható, így könnyedén rögzíthető egymáshoz. A két rész együtt pedig a hideg téli éjszakákon nyújt kellemes meleget.

II. MILYEN TÖLTETTEL RENDELKEZŐ PAPLANT SZERETNE?

  1. toll és pehely

A toll és pehely különböző arányú keverékét tartalmazó paplan kiemelkedően jó melegtartó és magas párakiegyenlítő képességgel rendelkezik. Előnye, hogy hatékony hőszigetelése pille súllyal párosul. A paplan áttűzött varrástechnikája meggátolja a töltet elcsúszását.
Könnyű, meleg, rendkívül puha, simogató érzetet ad.

  1. természetes szál

Ebbe a kategóriába a pamut, a gyapjú és a bambusz is bele tartozik.

               a) pamut

A pamut, a leghagyományosabban használt szálas anyag. Bőrbarát, és nagy teherbírású. Kiváló légáteresztő- és nedvességfelvevő-képességgel rendelkezik, ezért kellemes környezetet biztosítanak az alváshoz, különösen a meleg nyári időszakban.
Jó megoldás allergiásoknak is, mert magas hőfokon mosható.

               b) gyapjú

Évezredes hagyományokra visszatekintő alapanyag. Természetes hőtartó-képességgel rendelkezik.

Főbb tulajdonságai:

  • öntisztuló képesség,
  • különösen jó hőmérséklet-kiegyenlítő hatás,
  • kiváló nedvességáteresztő-képesség, a paplan, a párna (és Ön is) száraz marad,
  • reumatikus betegségben és ízületi fájdalmakban szenvedőknek is ajánlott.

Általában juh gyapját használják fel töltetnek, de bizonyos gyártók alpakka vagy teve gyapjúból is készítenek paplant.

               c) bambusz

Paplan töltettekben általában gyapjúval keverve használják.

A bambusz paplan üreges struktúrájának köszönhetően rendkívül jó légáteresztő képességgel rendelkeznek, így nem kell aggódni az izzadástól, bepárlástól sem. A bambusz szál pozitív tulajdonságait más anyagokkal keverve lehet fokozni- kis arányban poliészter szállal vagy gyapjúszállal- így növelhető a paplanok, párnák formatartása, habossága, puhasága. A bambuszrost tartalmú termékek antibakteriálisak!

A belőlük készült paplanok rendkívül könnyű érzetet nyújtanak.

 

  1. funkcionális szál

Megnyugtató megoldás allergiában szenvedők részére. A legkorszerűbb technológiával gyártott, magas hőfokon is mosható, tökéletes átszellőzést biztosító termék. A jelen, és a jövő kiváló töltet anyaga.

A funkcionális szál tulajdonságai:

  • könnyen kezelhető, magas hőfokon mosható,
  • formatartó, felrázható, pehelyszerű töltet,
  • megnövelt páraáteresztő képesség,
  • kiváló nedvességfelvevő tulajdonság.

 

III. MILYEN STÍLUSÚ PAPLANT SZERETNE?

Funkcionálisan kevésbé fontos kérdés, de bizonyos cégeknél még a megjelenésre is figyelnek. A huzat anyagát, mintáját, steppelési módját illetően kell döntenie.

Nézze meg paplankínálatunkat ITT, vagy személyesen üzletünkben!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webáruház készítés